energybet bonus

Ange Postecoglous FFA-backflip: en arbetsgivares rätt eller mobbar-taktik?

Det är en debatt som följer av avtal eller anställningsrätt. När du betalar någons löner har du rätt till sina åsikter? Onsdagmorgon tog fotbollsförbundet Australien de Unibet anmärkningsvärda stegen att utfärda ett pressmeddelande om att Socceroos-tränaren Ange Postecoglou hade “dragit tillbaka” sina kommentarer från föregående dag, där han hade bett både FFA och Professional Footballers Australia att “lägga ner dina vapen”. Socceroos coach Ange Postecoglou återkallar kritik av FFA över lönrad Läs mer

Oavsett om Postecoglous kommentarer hölls enbart utan frustration eller om de var en riktad gräv hos sina arbetsgivare, var de ändå Unibet förmodligen ett hjärtligt uttryck för en tränare vars enda uppgift var att ge sitt lag bästa möjliga förberedelse inför två viktiga VM-kvalare.

Nästan en orimlig förfrågan, skulle de flesta Socceroos fans vara överens, och en förmodligen inte garanterar “korrigering”.

På tisdag var Postecoglou en landslagstränare som oroade sig för att en pr otracted industriell tvist kan distrahera sina spelares fältföreställningar under två bedrägligt viktiga Unibet kvalifikationer.Vid onsdagen var Ange kommentarer väldigt låsade i takt med chefernas position – erkände att “PFA initierade den beklagliga situationen som har distraherat oss i Perth” och att onus är på spelarnas förening att “åta sig att ingen framtid Socceroo lägret kommer att riktas på detta sätt “.

Det är en oenigbar position för den högt respekterade tränaren att placeras i; mellan rockar av avtalsförpliktelse och det hårda stället för Unibet online betting erbjudanden spelarens villkor – på mindre än 24 timmar har Socceroos chefen migrerat från någon som inte tog sidor till Team FFA. Men i att övertyga denna populära figur , vars uppmaningar till ömsesidig återhållsamhet har upprepats av erfarna fotbollsskribenter och skulle ha blivit föremål för de flesta fotbollsfans som rimliga för att bli en del av deras PR-offensiv, har FFA gjort både Ange Postecoglou och själva en enorm misshandel?

Det blir svårare att intima Energybet att “andra parten” är den som är oföränderlig, oflexibel och orimlig när egna handlingar verkar drakoniska eller i bästa fall tunghäntiga. FFA: s vd David Gallop har tidigare anklagat PFA för att sprida “felaktiga uppgifter” som säger: “PFA-talet om att lösslock fryser och inte har något [juridiskt] skydd är nonsens” och kallar beslutet att bojkotta kommersiellt Energybet uppträdanden som “felaktiga och mot intressen för alla i spelet, inklusive Socceroos-spelarna.”

Inte heller har PFA: s verkställande direktör Adam Vivian avböjt en möjlighet att dela skulden i ett uttalande om Postecoglous retraktion. </p >

“PFA har yttersta respekt för Ange Postecoglou”, säger Vivian, “CBA är en kritisk fråga just nu för spelarna och FFA: s oförmåga att visa spelarnas respekt har säkerställt att detta har dragit på.PFA förstår huvudtränarens önskemål om Energybet fokus och vi kommer att fortsätta att driva för ett resultat som respekterar spelarnas engagemang för spelets framtid. “Det är en annan låg punkt för relationerna mellan den styrande kroppen och spelarnas fackförbund, som har försörjts betydligt sedan det nuvarande kollektivavtalet löpte ut den 30 juni i år. så mycket att det långsiktiga samförståndsavtalet mellan FFA och PFA verkligen har slits upp.

Att skildra de respektive parternas ståndpunkter som Energybet online betting sverige barnslig bickering är emellertid att grovt underskatta betydelsen av det som fortfarande är att vara lösas – å ena sidan är fotbollens pågående kommersiella bärkraft i ett alltmer trångt sportlandskap, å andra sidan de reella och materiella arbetsförhållandena för professionella spelare.

Fans i Perth är angelägna att pressa köttet med deras Socceroo hjältar under en sällsynt västerländsk vistelse har rätt att vara förskräckta och känna sig lätta att både FFA och PFA har misslyckats med att komma överens om tidigare.Men huruvida fortsättningen av en $ 2,55 miljoner cap i A-League för en tredje säsong utgör en effektiv “lönfris” eller om “flexibilitets” -bestämmelser (till exempel en extra bonus på 200 000 dollar) kan effektivt möjliggöra löneökningar att äga rum kvar en betydande viktig diskussion.

Om det skulle finnas en glidskalig Socceroo matchbetalning som särskiljer nyckelkvalificatörer från till synes mindre viktiga matchdagar är en diskussion som har rullat sedan 2013 östasiatiska cupen.

Om, som PFA hävdar, så mycket som 4,5 miljoner dollar i utestående ersättning är skyldig till A-League-spelare under hela A-liga-tiden, med krav som går tillbaka till upplösningen av Gold Coast United och North Queensland Fury , då är detta fortfarande en obetydlig konversation, och en i desperat behov av upplösning. Det finns gott om potentiella vägblock och snubblar framåt, och det är viktigt att inte tappa bort tre mendous framsteg som kan uppnås om nästa CBA – som en “All of Football” -förståelse som omfattar A-League, Socceroos och Matildas villkor – kan ge tre divergerande dokument enligt ett standardiserat avtal.

Bygga därifrån, föreställ dig om det under nästa CBA kan W-League kanske till och med ingå, eftersom trycket för att tillhandahålla adekvata professionella vägar för framstående Matildas fortsätter.

Med tanke på nivåerna av samarbete och diskussion mellan båda parter som behövs för dessa mål och många fler som ska uppnås är det svårt att inte överväga den senaste utvecklingen som en onödig och ovälkommen felsteg på den här vägen.

Du kommer inte till denna slutpunkt genom att tro att kriget kan vunnas genom PR och brinksmanship, och du kommer inte dit genom att be nationella lagledare vara en bonde i ditt spel av politisk schack.

Rate this post